Zin om zelf een verjaardagsfeestje te organiseren?

Die binnenspeeltuinen zijn super, ALLE kids doen dat graag... maar ondertussen hebben we ze allemaal toch eenn beetje gehad, niet?
Grote, duffe zalen, bezwete kinders, portietje friet met een curryworst, pijn aan m'n oren en aan mijn zitvlak van 3 uur lang te zitten met een bende joelende kinderen op de achtergrond & voorgrond.... ok, ze kunnen er hun energie kwijt en ze vinden het TOP. Maar het is meestal ook best duur & wat als ik nu eens zin heb om mijn energie te steken in een feestje, thuis, zonder al te veel gedoe.... maar toch creatief, gezellig en oh ja, hier mag het ook uitbundig en luidruchtig hoor!

Free werd 8 jaar, ze koos haar 8 vriendinnetjes....  We blijven thuis, en het is berekoud! We blijven dus binnen! 
Ik leende een beamer van familie. Na een paar testpogingen, nog wat kabeltjes moeten gaan zoeken, was onze homecinema een feit! Zalig! (Ik kijk al uit naar zaterdagavond ;), filmavondje voor mama en papa)

Voor de cinema begon hebben we eerst hangertjes gemaakt met zoutdeeg.  
Supersimpel zelf op voorhand te maken:
1kg bloem
500g zout
600ml water
1 theelepeltje olie

Ik heb heel bewust gekozen voor kleine hangertjes voor een ketting, omdat die klein en dun zijn en tijdens de film in de oven kunnen, om ze nadien te schilderen! Klaar in een dik uurtje.
Er waren uitsteekvormpjes, deegrollers, stokjes, en nog wat attribuutjes die je in de keukenlade kan vinden!  
Met de stokjes maakten we gaatjes in de figuurtjes om straks een touwtje door te steken!  Ik had 2 ovenplaten, iedereen kreeg een hoekje voor haar kunstwerkje, zodat ze niet verwisseld werden! Belangrijk!! ;-)
En dan ging de film van start... Sing! 
Na 10 minuutjes verraste ik de meisjes al met een pauze, Popcorn, M&Ms en cola!!  F E E S T!!
Tegen het einde van de film zag ik dat de aandacht wat verslapte , maar al snel stonden we met z'n allen te dansen in de living!! Echt een super feest! I'm still standing, Yeah Yeah Yeah !!

Nog vlug een sms'je gestuurd naar het groepje van mama's dat ze gerust een half uurtje later mochten komen!

Tijdens de film heb ik heel de tafel ingepakt, en alles klaargemaakt om de kettingen af te maken en te schilderen!  Alle meisjes waren super enthousiast, en namen hun self made pronkstuk mee naar huis! 

Tussen het schilderen door aten we nog worstenbroodjes met ketchup en donuts, 8 kaarsjes erop, Lang zal ze leeeeven, 't moet niet altijd friet met curryworst en taart zijn, toch?

Organiseerde jij ook al een geweldige homeparty voor de verjaardag van je kids? Laat het ons zeker weten & stuur een feestelijke partyfoto naar info@ottersenflamingos.be & wie weet win je een O&F kadobon!

Feest ze!