Mama Africa

Iedereen die kleertjes aanlevert bij Otters & Flamingo's kan er voor kiezen om ofwel de kledij die niet werd geselecteerd of verkocht terug te krijgen ofwel om deze te schenken aan een goed doel.
We maakten nog niet vaak de tijd om effectief te tonen waar die kleertjes voor het goede doel dan juist terecht komen. Om zoveel mogelijk kinderen & ouders blij te maken, kiezen we bewust voor kleine projecten, soms heel lokaal, zoals bijvoorbeeld Actie MIN in Mol, of soms ook heel internationaal, zoals projecten in Afrika.
Een deeltje van het O+F team trok tijdens de krokusvakantie richting Afrika, Senegal, en nam heel wat 'goede doel' kleertjes mee om aan de plaatselijke bevolking te geven. En of ze er daar blij mee waren! 

We trokken onder meer naar La Pouponnière de Mbour, een opvanghuis voor kinderen die even of permanent niet in hun familie kunnen blijven. Een deel van de kleertjes overhandigden we daar aan de verantwoordelijke en zij zal zorgen voor de verdeling van de kledij tussen de verschillende leeftijdsgroepen. In het (te)huis wordt gezorgd voor kinderen van 0 tot ongeveer 12 jaar. Een unieke ervaring die ook onze eigen kinderen niet onberoerd liet....
Vervolgens trokken we, met nog een deel van de kledij, naar een grote familie, waar verschillende gezinnen samen leven. Ongelofelijk hoe hartelijk we daar werden ontvangen & hoe fier en trots de mama's waren met al die kleertjes. Meteen werden alle kinderen erbij gehaald & in een mum van tijd stonden er al een aantal te schitteren in een fantastische Otters en Flamingo's outfit. Heerlijk al die kleurtjes en die lachende gezichten!!
Na ons bezoek werden we uitgebreid bedankt door 'La Mama Africa' & bij deze dragen we die dankbaarheid mee over naar jullie allemaal: MERCI, DIKKE, DIKKE MERCI!